16:50 06.05.2019

Порошенко призначив новим командувачем об'єднаних сил Олександра Сирського

2 хв читати
Порошенко призначив новим командувачем об'єднаних сил Олександра Сирського

Президент України Петро Порошенко призначив новим командувачем об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

"Я прийняв рішення підтримати пропозицію Міністерства оборони України та призначити на посаду командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сирського Олександра Станіславовича", - сказав П.Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями в Донецькій області в понеділок.

За словами президента, рішення про проведення ротації керівництва Операції об'єднаних сил було ухвалено за пропозицією міністра оборони України Степана Полторака та начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка.

П.Порошенко наголосив, що він погодився з пропозицією керівництва Міністерства оборони та Генштабу призначити на посаду командувача ООС Олександра Сирського.

"Олександр Станіславович успішно пройшов усі посади від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу... брав активну участь в антитерористичній операції в складних умовах 2014-2015 років. Спочатку був начальником штабу, пізніше очолював антитерористичну операцію в найскладніших умовах нашої історії", - зазначив президент.

П.Порошенко також подякував попередньому командувачу об'єднаних сил Сергію Наєву за виконану ним за минулий рік роботу.

"Спасибі Сергію Наєву та всім військовослужбовцям, які залучалися до участі в ООС, за мужність, рішучість і стійкість", - сказав глава держави.

О.Сирський на початку 2010-х років був першим заступником начальника Об'єднаного оперативного командування Збройних сил України, начальником штабу. З початком антитерористичної операції на сході України був начальником штабу сектора "С", одним із головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, координував вихід українських військових із Дебальцевого, за це нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня і згодом отримав звання генерал-лейтенанта. Був причетний до управління боями у Вуглегірську та с. Рідкодуб.

У 2016 році О.Сирський очолив Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, в 2017 став командиром АТО, доки її не було завершено і замість неї не було розпочато Операцію об'єднаних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА