07:05 08.05.2019

Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації Зеленського, але мстити нікому не збирається

3 хв читати
Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації Зеленського, але мстити нікому не збирається

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, але нікому не має наміру мститися.

В інтерв'ю програмі журналістських розслідувань Bihus.Info, оприлюдненому у вівторок, бізнесмен зазначив, що не повертається в Україну, так як чекає "офіційного оголошення" - коли новообраний президент офіційно вступить на посаду.

"Символу чекаю. Тому що скажуть потім: "Ти повернувся при Порошенкові (чинний глава держави Петро Порошенко - ІФ), а не при Зеленському". Не хочу Порошенкові статистику покращувати. Тому що скажуть, скільки олігархів повернулося при Порошенку - один, Коломойський повернувся ... Я хочу, щоб ... записали моє повернення вже Зеленському", - пояснив бізнесмен.

Відповідаючи на питання про те, кому він буде мстити, І.Коломойський сказав: "Та я не збираюся мстити ні Порошенку, ні Гонтаревої (екс-глава Нацбанку України Валерія Гонтарева - ІФ). Я особисто нікому не збираюся мстити".

Коломойський зазначив, що виніс урок з подій минулих років, зокрема навколо ПАТ "Укрнафта" (50% + 1 акція "Укрнафти" належать НАК "Нафтогаз України" і близько 42% акцій - групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку), коли писали, що "Коломойський бродить Києвом з батальйонами, хоча це була звичайна охоронна структура, що має контакт з "Укрнафтою". "Ми уроки засвоїли. Чим відрізняється хом'ячок від щура? Піар-забезпеченням. Ми тепер все робимо продумано і розумно, і ми не блукаємо з батальйонами Києвом. Але раз держава має монополію на правосуддя і на силу, то ми вимагаємо від держави вердикту", - сказав він.

Разом з тим, бізнесмен запевняє, що покинув Україну не через П.Порошенка, і в його поверненні немає політичного підтексту.

"Я не поїхав через Порошенка. Я їздив туди-сюди, я був між Україною та Женевою, іноді в Ізраїль ... Але здебільшого я перебував в Женеві, а в Україну я приїжджав з питань бізнесу ... Я довго не з'являюся в Україні - такого раніше не було ... Тому що можна приїхати а потім не виїхати ... Нацбанк подасть на тебе до суду, і закриють тобі виїзд. Ви ж знаєте, аліменти не заплатив - закривають виїзд", - пояснив І. Коломойський.

Водночас, бізнесмен очікує, що при новому президенті йому буде легше відстоювати свої права.

"Якщо вони, припустимо, подадуть на заборону мені виїзду, я піду в суд і буду відстоювати права, і ніякий Філатов (заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов - ІФ) не дзвонитиме від Порошенка і говоритиме, що не треба його випускати", - сказав він.

"Я сподіваюся, що при президенті Зеленському який-небудь начальник юридичного управління типу Філатова не буде дзвонити в суди і давати їм команду випускати Коломойського з країни або не випускати ... Я сподіваюся, що Адміністрація президента не буде керувати судовою гілкою влади, як і всіма іншими гілками влади, типу парламенту або уряду", - додав бізнесмен.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА