19:22 09.05.2019

Під Севастополем розбили пам'ятник загиблим на війні кримським татарам

2 хв читати
Під Севастополем розбили пам'ятник загиблим на війні кримським татарам

У селі Орлівка (Мамашай) під Севастополем у ніч на 9 травня вандали розбили пам'ятник з іменами загиблих під час Другої світової війни кримських татар, повідомляється на сторінці Crimean Tatars у Facebook.

Лідер Меджлісу кримських татар, нардеп Рефат Чубаров у Facebook написав, що пам'ятник уродженцям села в первісному вигляді тут стояв ще з 1960-х років і на ньому довгі роки були викарбувані всього 6 прізвищ загиблих, серед яких - жодного кримськотатарського, хоча село до 18 травня 1944 року, практично було моноетнічним, кримськотатарським.

6 травня 2019 року жителі села Мамашай (нині - Орлівка) оновили сільський пам'ятник, встановивши гранітні плити з вигравіруваними додатково 57 прізвищами - односельців, як загиблих смертю героїв на війні, так і тих, хто повернувся з війни, але вже не в рідне село, а в місця спецпоселень, куди на болісну смерть були вислані з Криму їхні сім'ї. Усі ці 57 прізвищ були кримськотатарськими, інших призовників на війну з села Мамашай у 1941 році просто не було.

"У Криму знову отруйними стоками на всьому півострові розтікається ненависть до всього кримськотатарського, привнесена російськими окупантами в лютому-березні 2014 року. Російські окупанти не могли не зруйнувати пам'ятник кримським татарам - учасникам Другої світової війни, який геть спростовує їх міфи", - підкреслив Р. Чубаров, нагадавши, що до розпалювання відкритої ненависті до кримських татар, підключаються і російські ЗМІ, котрі претендують на об'єктивність і чесність.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА