14:02 13.05.2019

Фігуранта справи про забруднення нафтопроводу "Дружба" Ружечка оголошено в міжнародний розшук

2 хв читати

Одного з фігурантів справи про забруднення нафтопроводу "Дружба" Романа Ружечка оголошено в міжнародний розшук, повідомило "Інтерфаксу" джерело, ознайомлене із ситуацією.

"Р.Ружечко в міжнародному розшуку", - сказав співрозмовник агентства.

За даними аналітичної системи "СПАРК-Інтерфакс", Роман Ружечко є колишнім генеральним директором ТОВ "Самаратранснефть-Терминал".

У свою чергу в Самарському районному суді "Інтерфаксу" повідомили, що Р.Ружечко проходить обвинуваченим за ч. 4 ст. 215.3 КК РФ (самовільне підключення до нафтопроводів, нафтопродуктопроводів і газопроводів або приведення їх у непридатність, вчинене стосовно магістральних трубопроводів групою осіб за попередньою змовою).

"Найближчим часом буде призначено дату засідання суду з питання обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту стосовно Р.Ружечка", - сказав представник суду.

За його словами, також буде призначено дату засідання про обрання запобіжного заходу стосовно ще одного фігуранта справи про забруднення нафтопроводу "Дружба" - Романа Трушева.

Як повідомлялося раніше Р.Трушев також перебуває в міжнародному розшуку.

Представник суду зазначив, що нині всі четверо затриманих фігурантів справи про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба" оскаржили рішення самарського районного суду про взяття їх під варту.

У Самарському обласному суді "Інтерфаксу" повідомили, що, за даними на ранок понеділка, матеріали справи для розгляду оскарження ухвалених раніше рішень районного суду до Самарського обласного суду не надходили.

Як повідомлялося раніше з посиланням на Слідчий комітет Росії, шістьох осіб підозрюють у розкраданні у складі організованого злочинного угруповання нафти з нафтопроводу "Дружба" на суму не менше ніж 1 млн рублів. Чотирьох підозрюваних затримано. Серед них генерального директора ТОВ "Нефтеперевалка" Світлану Балабай, заступника генерального директора ТОВ "Нефтеперевалка" Рустама Хуснутдінова, генерального директора ТОВ "Петронефть актив" Володимир Жоголєва, заступника директора ТОВ "Магистраль" Сергія Баландіна.

Слідство вважає, що "в березні-квітні 2019 року, щоб приховати розкрадання декількома підозрюваними, у вузол зливу нафти, розташований поблизу села Ніколаєвка Волзького району, було поставлено нафту, що не відповідає вимогам ГОСТ, із додаванням до її складу хлорвмісних з'єднань".

"Самаратранснефть-Терминал" є основним виробничим активом ГК "Петронефть". До ГК "Петронефть" також входять "Самаратранснефть", ТОВ "Самаранефть-Сервис", ТОВ "Петронефтегаздобыча", ТОВ "ПСК "НефтеГазСтрой" і Самарський НПЗ.

У січні 2019 року повідомлялося, що ГК "Петронефть" змінило власників. Тепер по 33% групи належить компаніям "Рід" Сергія Суслова, "Спецресурс-Сервис" Олександра Соловйова та "Даматріа" Андрія Рябкова. При цьому частки всіх трьох нових акціонерів перебувають у заставі у Абсолют Банку (володіє рештою 1% компанії) і КК "Трансфингруп" (структура НПФ "Благосостояние"). Раніше власником 99% компанії був Р.Трушев.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА