14:21 13.05.2019

Розгляд апеляції Лещенка на рішення суду за позовом Розенблата перенесено через переведення судді

2 хв читати
Розгляд апеляції Лещенка на рішення суду за позовом Розенблата перенесено через переведення судді

Засідання Окружного адміністративного суду Києва, на якому мала бути розглянута апеляція народного депутата Сергія Лещенка на рішення суду, ухваленого за позовом народного депутата Борислава Розенблата, було перенесено у зв'язку з тим, що суддю Яну Губську, котра мала розглядати справу, переведено до Верховного Суду.

"Сьогодні мала бути апеляція, але суддю Губську, яка була головою колегії з розгляду апеляції, призначено до Верховного Суду. Засідання перенесено", - сказав С.Лещенко журналістам після засідання Окружного адміністративного суду Києва в понеділок.

За його словами, буде новий авторозподіл справи, після чого призначать нових суддів-доповідачів. "Після цього вже буде засідання суду в новому складі колегії", - розповів нардеп.

Як повідомлялося 11 грудня 2018 року Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив адміністративний позов Б.Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та С.Лещенка про розголошення та поширення інформації про главу передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта. У рішенні зазначено: "Визнати протиправними дії ... про розголошення та поширення інформації ... про наявність прізвища і підписів Пола Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що спричинило втручання у виборчі процеси США у 2016 році й завдало шкоди інтересам держави Україна".

Крім того, суд визнав протиправними дії С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України шляхом поширення інформації про П.Манафорта, що також призвело до втручання у виборчі процеси США в 2016 році й завдало шкоди інтересам держави Україна.

С.Лещенко заявив, що рішення Окружного адмінсуду є політично мотивованим і спрямоване проти А.Ситника для того, щоб згодом досягти його звільнення. Пізніше парламентарій оскаржив це рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА