19:16 13.05.2019

Кіберполіція під час антипіратської операції закрила понад 30 незаконних онлайн-кінотеатрів

2 хв читати
Кіберполіція під час антипіратської операції закрила понад 30 незаконних онлайн-кінотеатрів

Департамент кіберполіції Національної поліції України під час проведення антипіратської спецоперації "Пірати" припинив діяльність понад 30 онлайн-кінотеатрів, повідомляється на сайті кіберполіції.

Згідно з повідомленням, поліцейська операція з протидії піратству тривала протягом місяця. Під час операції співробітники кіберполіції припинили діяльність більше ніж 30 піратських онлайн-кінотеатрів, за матеріалами кіберполіції було розпочато 19 кримінальних проваджень у сфері порушення прав інтелектуальної власності, чотирьом особам уже повідомлено про підозру.

"Завершення проведення операції не означає, що робота в цьому напрямі припиняється. Ми продовжуємо проводити заходи з викриття так званих піратів та готові до взаємодії з правовласниками для реагування на факти порушення їхніх прав. Тож закликаємо зацікавлених сторін до співпраці у протидії піратству", - наведено слова начальника департаменту кіберполіції Сергія Демедюка в повідомленні.

За його словами, профілактична операція "Пірати" була спрямована на виявлення та припинення протиправної діяльності у сфері інтелектуальної власності.

За результатами проведення операції до суду вперше було направлено справу стосовно молодої людини, яка знімала прем'єрні покази кінофільмів у кінотеатрах і продавала ці відео для поширення на піратських сайтах. Справу було кваліфіковано за ч. 1 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Наразі жителю міста Кривого Рогу загрожує до двох років в'язниці.

У Львівській області було припинено діяльність 13 піратських ресурсів, які створив місцевий житель. Основним заробітком для нього була підтримка роботи цих ресурсів для розміщення на них платної реклами.

На території Донецької, Чернівецької та Миколаївської областей співробітники кіберполіції задокументували діяльність осіб, які протягом тривалого часу встановлювали та налаштовували обладнання незаконної ретрансляції тисячі телеканалів. Серед них було виявлено і заборонені на території України російські телеканали.

Як повідомлялося, кіберполіція розпочала операцію "Пірати" з протидії злочинам, пов'язаним із порушенням авторських прав, 8 квітня 2019 року.

На початку травня департамент відзвітував про припинення діяльності чотирьох піратських інтернет-ресурсів: kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top. Щодня ці сайти налічували понад 100 тис. переглядів, а сайт Kinogo є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА