19:22 16.05.2019

СБУ виявила арсенал авіаційного озброєння під Києвом

1 хв читати
СБУ виявила арсенал авіаційного озброєння під Києвом

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в м.Києві виявили в одному з приватних будинків в селі Новосілки Макарівського району Київської області місце незаконного зберігання арсеналу військового авіаційного озброєння.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили з території домоволодіння шість уніфікованих блоків типу УБ-32 для стрільби некерованими авіаційними ракетами С-5, призначених для використання на винищувачах типу МіГ-21, винищувачі-бомбардувальники типу МіГ-27 і бойових ударних вертольотах типу Мі -24", - повідомляється на офіційному сайті СБУ.

За інформацією спецслужби, виявлене озброєння фігуранти справи планували вивезти з порушенням встановленого порядку експортного контролю в деякі країни Африки для використання у військових конфліктах. "У результаті вжитих заходів правоохоронці попередили реалізацію поставки товарів військового призначення в країни, проти яких діють міжнародні санкції Ради безпеки ООН. За висновком експертів, протиправні дії могли дискредитувати Україну на світовому ринку озброєння через недотримання міжнародних норм і погрожували введенням санкцій проти нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження, ведуться слідчі дії для залучення до відповідальності причетних до незаконної діяльності осіб, і встановлення місця походження виявленого озброєння.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА