19:37 16.05.2019

ВР внесла зміни до законодавства, які дадуть змогу набрати оперативних співробітників ДБР

2 хв читати
ВР внесла зміни до законодавства, які дадуть змогу набрати оперативних співробітників ДБР

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до законодавства щодо забезпечення діяльності Державного бюро розслідувань (ДБР).

Відповідний проект закону №5395-д у другому читанні та в цілому підтримали 277 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Член профільного комітету з питань правоохоронної діяльності, член фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук, представляючи законопроект, зазначив, що документ вирішує комплекс правових, організаційних і кадрових питань, що дасть змогу повноцінно розпочати роботу Державному бюро розслідувань.

Він також назвав основні положення закону. За словами Паламарчука, він встановлює кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів центрального апарату і керівників підрозділів внутрішнього контролю ДБР.

Крім того, доповнюється перелік підрозділів ДБР, які уповноважені здійснювати оперативно-розшукову діяльність, у законі також міститься текст присяги осіб рядового та старшинського складу ДБР, установлюються спеціальні звання осіб рядового та старшинського складу ДБР.

У свою чергу директор Держбюро Роман Труба, який був на пленарному засіданні, пояснив необхідність ухвалення цього законопроекту. "Півроку працює Державне бюро розслідувань. 11 тисяч кримінальних проваджень. 650 співробітників. Із них - 350 слідчих. Проте жодного оперативного співробітника. Тому що через технічну помилку в законі про Державне бюро розслідувань ми не можемо призначити конкурс", - сказав він.

Труба констатував, що оперативно-розшукові дії в усіх кримінальних провадженнях ДБР здійснюють співробітники інших правоохоронних органів. При цьому він зазначив, що більшість кримінальних проваджень, які розслідує ДБР, стосуються саме цих оперативних працівників інших правоохоронних органів. "Тобто де-юре ми маємо оперативні підрозділи, оскільки це передбачено в законі. Де-факто ми не можемо оголосити конкурс і призначити цих співробітників на посади. Законопроект 5395-д виправляє цю помилку", - сказав директор ДБР.

Він також додав, що після набуття чинності законом протягом кількох місяців відбудуться конкурси, за результатами яких оберуть оперативних співробітників Держбюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА