Події

Британці зловживають алкоголем частіше за інших у світі

Жителі Великої Британії зловживають алкоголем частіше ніж громадяни інших країн світу, свідчать результати дослідження, проведеного незалежною дослідницькою компанією Global Drug Survey (Лондон).

Як показало анонімне опитування, в якому взяли участь понад 123 тис. осіб з більш ніж 30 країн світу, за рік британці напиваються (get drunk) в середньому 51 раз, або практично щотижня.

При цьому в опублікованому на сайті організації дослідженні не наводяться критерії визначення ступеня сп'яніння, а також метод вибірки опитуваних.

За Британією в списку йдуть жителі інших англомовних країн - США, Канади та Австралії: вони зізналися, що влаштовують пиятики від 47 до 50 разів на рік. Найрідше зізналися в зловживанні спиртним респонденти з Чилі (у середньому 16 разів на рік), а також Колумбії і Німеччини (по 22 рази).

Таким чином, зазначають експерти, в середньому в світі частота зловживання алкоголем становить 33 рази за рік. При цьому близько 20% опитаних шкодують про надмірне споживання алкогольними напоями. Найбільше про розпивання спиртного шкодують жителі Німеччини (27,7% опитаних), тоді як серед британців переживають про своє пияцтво лише 18,5% респондентів.

Дослідження, опубліковане раніше в травні в британському медичному журналі The Lancet, показало, що загальносвітовий рівень споживання алкоголю за останні 27 років зріс на 10%. В якості причин фахівці називають як загальний приріст населення, так і підвищення споживання на душу населення.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ