05:29 17.05.2019

Радник Зеленського про можливий розпуск Ради: на порушення закону ніхто не йтиме

2 хв читати
Радник Зеленського про можливий розпуск Ради: на порушення закону ніхто не йтиме

У команди новообраного президента України Володимира Зеленського є чітка позиція, що в питанні теоретично можливого розпуску Верховної Ради ніхто не буде йти на порушення закону, зазначає його радник з політичних питань Дмитро Разумков.

"Я скажу про ту позицію, яка є всередині команди. На порушення закону дійсно ніхто йти не планує. Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Верховну Раду. Вони чітко прописані в законодавстві, іноді не до кінця чітко, але більш-менш зрозуміло. Однією з цих передумов є відсутність коаліції, яка багато обговорюється. І, на мою думку, коаліції сьогодні немає, тому в двох коаліційних фракціях немає 226 народних депутатів", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

Разумков нагадав про різні запити і судові позови, в яких спікера парламенту Андрія Парубія просили показати поіменний список депутатів, котрі входять до коаліції, що так і не було зроблено.

При цьому радник Зеленського вказав, що тема з можливим розпуском Верховної Ради свого часу виникла не всередині команди новообраного президента, а спочатку зародилася в стінах парламенту. "Потім це почало обговорюватися в ефірах експертами, моїми колегами, політиками", - зазначив він.

Разумков вважає, що тема розпуску парламенту - це "похідна від того, що хтось хотів довше перебувати в певному статусі, перепризначати, роздаючи нагороди, розставляючи на ті чи інші посади".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА