09:02 18.05.2019

У Житомирі затримано керівника Держслужби зайнятості під час отримання хабара за виконання будівельних робіт

2 хв читати
У Житомирі затримано керівника Держслужби зайнятості під час отримання хабара за виконання будівельних робіт

У Житомирському центрі зайнятості, при отриманні коштів від директора приватного підприємства за виконання будівельних робіт, викрито групу на чолі з в.о. голови Держслужби зайнятості, повідомив військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк на спільному брифінгу з представниками теруправління Держбюро розслідувань у м.Києві та Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

"У п'ятницю, 17 травня 2019, виконуючого обов'язки голови Державної служби зайнятості разом із співучасниками затримано під час передачі частини неправомірної вигоди на суму 480 тис грн. Загальна сума отриманих коштів становить понад 800 тис. грн", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

Згідно з інформацією, чиновник організував злочинну групу, яка вимагала та отримувала гроші за підряди на будівельні роботи в регіональних підрозділах Держслужби зайнятості.

Зокрема 17 травня 2019 задокументована група осіб, яку очолював керівник Держслужби зайнятості України, яка займалася "поборами" у вигляді сплати відсотків суб'єктами підприємницької діяльності від суми договору за проведення робіт з будівництва об'єктів соціальної інфраструктури, загальна сума яких становить 30 млн грн.

Встановлено, що протягом січня - травня 2019 підозрювані під контролем правоохоронних органів отримали від підприємця 800 тис. грн за нібито подальше виконання договірних зобов'язань з оплати будівельних робіт.

Усі фігуранти групи затримані під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України та оперативним супроводом Департаменту захисту економіки Нацполіції слідчими Київського територіального управління ДБР.

"Подібні факти також задокументовані в інших регіонах України. Наразі в 28 місцях одночасно проводяться обшуки. Трьом затриманим готується повідомлення про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА