12:50 23.05.2019

Нардеп Лещенко приніс до Генпрокуратури оригінали документів із "київського офісу" Манафорта

2 хв читати
Нардеп Лещенко приніс до Генпрокуратури оригінали документів із "київського офісу" Манафорта

Народний депутат України Сергій Лещенко в четвер прийшов на допит до Генеральної прокуратури України і передасть оригінали документів із київського офісу колишнього голови передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

"Зараз відбудеться мій допит, який стосується справи Манафорта. Під час допиту я планую передати Генпрокуратурі оригінали документів, які було знайдено в офісі Манафорта в Києві", - сказав депутат журналістам перед допитом.

За словами Лещенка, в лютому 2017 року з ним зв'язалася людина, яка орендувала офіс після Манафорта, і повідомила, що в офісі залишилися документи, що належать цьому американському політтехнологу.

Після цього, як розповів депутат, він зв'язався зі знайомим агентом ФБР і передав йому документи.

"Ці документи мені повернув інший агент ФБР позавчора... Оскільки справа Манафорта завершилася в США... то мені повернули документи", - сказав Лещенко.

Йдеться про дві кредитні картки, диск із перекладом новин для Манафорта, біографію та анкету помічника Манафорта, політичні документи Партії регіонів, анкетні дані людей, які знімалися в рекламі Партії регіонів.

"Крім того, найважливіше - контракт, за яким проходив переказ грошей Манафорту від Партії регіонів із печатками та підписами", - повідомив він.

За словами Лещенка, за цим документом Манафорт отримав на рахунок свого банку у Вірджинії $750 тис. від Віктора Януковича під виглядом продажу комп'ютера.

Аналогічний платіж, як зазначив Лещенко, значиться і в "чорній бухгалтерії".

"Йдеться про фінансове шахрайство", - додав він.

Депутат висловив сподівання на те, що цим доказам буде надано належну правову оцінку.

Він також повідомив, що, за його інформацією, найближчими днями відбудеться "кулуарний з'їзд" партії "Блок Петра Порошенка", на якому буде ухвалено рішення про відкликання його депутатського мандата, після чого Генпрокуратура розпочне активні дії щодо нього.

При цьому Лещенко наголосив, що він абсолютно готовий до цього і закликає швидко здійснювати слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА