07:00 24.05.2019

Житель Харківщини, який брав участь у НЗФ "ДНР", засуджений до 3,5 років в'язниці

1 хв читати
Житель Харківщини, який брав участь у НЗФ "ДНР", засуджений до 3,5 років в'язниці

Чугуївський міський суд Харківської області визнав винним 42-річного місцевого жителя в участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України) та незаконному носінні, зберіганні, придбанні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

"Чоловіка засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі ... Наразі вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. На вимогу прокуратури зловмисник знаходиться під вартою", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як було встановлено, в березні 2015 року чоловік вступив до одного з незаконних збройних формувань (НЗФ) "ДНР". Його призначили бійцем у званні рядового в бригаді мотострілецького батальйону, який дислокувався в Горлівці, незаконно передали в користування автомат "Калашникова", набої до нього та боєприпаси, а також видали форму і військове спорядження.

Окрім облаштування окопів і бліндажів та чергування на блокпостах, в обов'язки засудженого входило проведення фільтраційних заходів з метою виявлення тих, хто не підтримує ідею створення і функціонування т.зв. ДНР, і їх нейтралізації. Крім того, він стежив за пересуванням військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України.

З підконтрольної бойовикам території він незаконно привіз 140 бойових патронів, які зберігав за місцем проживання. Ці патрони були вилучені під час проведення санкціонованого судом обшуку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА