08:58 24.05.2019

У США пред'явили 17 додаткових обвинувачень Ассанжу

1 хв читати
У США пред'явили 17 додаткових обвинувачень Ассанжу

Судова влада США оголосила в четвер про рішення висунути додаткові обвинувачення засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу по ще 17 пунктам.

Усі нові обвинувачення, як зазначають американські ЗМІ, пов'язані з незаконним отриманням та оприлюдненням даних, щодо оборони США. Такий крок Мін’юсту США може привести до істотно більш суворого покарання Ассанжа в разі його екстрадиції з Великої Британії.

По кожному з пунктів йому загрожує 10 років в'язниці. А з урахуванням висунутих раніше обвинувачень, Ассанжа, в гіршому для нього випадку, можуть засудити, загалом, до 175 років тюремного ув'язнення.

Досі американська сторона мала намір судити засновника Wikileaks тільки за участь у спробах злому комп'ютерної мережі Пентагону.

Наразі Ассанж відбуває тюремний термін у британській в'язниці, після чого, якщо буде прийняте відповідне рішення, може бути виданий США.

Коментуючи нові обвинувачення, в Wikileaks заявили про порушення Вашингтоном свободи слова та преси. "Це безумство. Це - кінець висвітлення теми нацбезпеки в ЗМІ, а також - кінець першій поправці (до конституції США, в якій, зокрема, йдеться про свободу преси і свободу слова - ІФ)".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА