10:11 28.05.2019

Аграрії погрожують на добу перекрити трасу Київ-Одеса в Черкаській області

2 хв читати
Аграрії погрожують на добу перекрити трасу Київ-Одеса в Черкаській області

 У середу, 29 травня, аграрії Черкаської області на добу перекриють дорогу державного значення М-05 Київ-Одеса біля поста дорожньої поліції в Уманському районі (210-й кілометр траси), заявляють у Всеукраїнській аграрній раді (ВАР).

"Сільгоспвиробники протестуватимуть проти свавілля місцевої керівниці Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Ольги Залоги. Її звинувачують у порушенні законодавства в частині невиконання рішення судів, а також у покритті корупційних схем, унаслідок яких землю в Черкаській області отримують "потрібні" люди. Водночас ветеранам АТО не вдається отримати обіцяну державою земельну ділянку, а місцевим аграріям - дозвільні документи на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної у власність, постійне користування або оренду", - йдеться в повідомленні прес-служби ВАР, оприлюдненому у вівторок уранці.

Зокрема, йдеться в інформації, з такою ситуацією стикнулися колективне сільськогосподарське підприємство "Родниківка" Уманського району Черкаської області. У 2016 році працівники та пенсіонери КСП звернулися до ГУ Держгеокадастру в Черкаській області з заявою про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо приватизації земель державного підприємства "Родниківка", однак отримали відмову. Працівники КСП оскаржили її в Черкаському окружному адміністративному суді, який визнав відмову обласного Держгеокадастру протиправною та зобов'язав установу вирішити питання про надання КСП "Родниківка" дозволу на розробку проекту землеустрою щодо приватизації земельної ділянки.

"Держгеокадастр подав апеляцію на це рішення, однак апеляційний суд її відхилив і залишив у силі рішення окружного адміністративного суду. Незважаючи на це рішення не виконувалося. Не змогла домогтися результату й Державна виконавча служба, хоча дійшло й до накладення штрафу за невиконання рішення суду. І це при тому, що закон на нашому боці, нічого зробити ні ми, ні уповноважені органи не можуть ось уже два роки. Тому, на жаль, єдине, що нам залишається, щоб привернути увагу до цієї проблеми, - акції протесту. Наперед приносимо вибачення всім, кому це завдасть незручностей", - говорить керівник КСП "Родниківка" Сергій Войченко.

У ВАР стверджують, що в такій ситуації поки що опинилося і КСП "Ягубець", розташоване в Христинівському районі Черкаської області.

"Протистояння між чиновником, сільгоспвиробниками та атошниками Черкаської триває давно. Аграрії влаштовували не одну акцію протесту з вимогою звільнити Ольгу Залогу, однак ні керівництво Держгеокадастру, ні Кабмін досі ніяк на ці вимоги не відреагували. Цього разу учасники протесту налаштовані категорично. На акцію протесту вийде понад 200 сільгоспвиробників. Їхні вимоги - виконання рішень суду та звільнення Ольги Залоги з посади керівника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області. Початок акції об 11:00 29 травня 2019 р.", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

25 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА