10:44 28.05.2019

Консул України в Грузії відвідав затриману за звинуваченням у торгівлі дітьми українку, а також 10 її дітей

1 хв читати

Український консул в Грузії відвідав українку, яку звинувачують у торгівлі дітьми, а також десятьох її дітей. Українська сторона працює над питанням забезпечення правових підстав передачі дітей бабусі в Україну, повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"Наше завдання - забезпечити дотримання прав малолітніх дітей громадянки України в умовах, що склалися. За результатами постійного моніторингу умов перебування дітей у прийомних сім'ях, визначених органом опіки Грузії, і їх відвідування консулом є підстави стверджувати, що діти перебувають в умовах, яких потребують діти такого віку. Але вони повинні перебувати в домашньому середовищі, і для цього працюємо над питанням забезпечення правових підстав їх передачі бабусі в Україні", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Кирилич зазначив, що консул відвідав також у місці тримання громадянку України.

"Затримана не висловлювала скарг на умови тримання або порушення її прав", - розповів він.

Дипломат уточнив, що вже 20 червня відбудеться засідання суду.

"Важливо спільно з адвокатом сформувати переконливу доказову базу невинуватості громадянки України і довести це в суді", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА