12:43 28.05.2019

У поліції повідомляють про запуск проекту "офіцер громади" для забезпечення правоохоронцями ОТГ

2 хв читати
У поліції повідомляють про запуск проекту "офіцер громади" для забезпечення правоохоронцями ОТГ

Проект "Поліцейський офіцер громади" запущено в Україні, в його рамках 34 поліцейських офіцери заступають на службу в Дніпропетровській області вже в середу, 29 травня, повідомляється на сторінці Національної поліції у Facebook у вівторок.

"Загалом проект охоплює всі регіони держави: близько 30 тис. населених пунктів, де живе близько 28 млн громадян. Його метою є тісний контакт поліцейського з об'єднаною територіальною громадою і орієнтація на її потреби", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається на офіційному сайті Нацполіції, презентація проекту відбулась у вівторок. Участь у заході взяли представники ОТГ держави і представники Центрів розвитку місцевого самоврядування, які приєдналися до проекту.

"Ми пропонуємо суспільству новий рівень комунікації і поліцейського сервісу, так званий community policing. Мета проекту - забезпечення кожної тергромади офіцером поліції. Хто такий поліцейський офіцер громади? Це офіцер поліції, який орієнтований на розв’язання проблем безпеки саме своєї територіальної громади. Він доступний для населення, тому що постійно поруч з людьми", - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що створення інституту поліцейського офіцера громади дасть можливість створити новий рівень поліцейського сервісу не тільки у великих містах, де працює патрульна поліція, а й на всій території держави, у віддалених населених пунктах. Також проект допоможе забезпечити відкриту і тісну співпрацю суспільства і поліції заради створення безпечного середовища, де поліцейський офіцер - частина суспільства.

"Основними завданнями проекту є постійна співпраця з громадою, інтеграція поліції в суспільство, задоволення безпекових потреб громадян, ефективне і консолідоване розв’язання локальних проблем суспільства і оцінка роботи поліції на основі дослідження рівня задоволеності громадян", - підкреслив він.

За словами Князєва, проект охоплює всі регіони країни. Передбачено два етапи його реалізації: в 2019 році - 802 ОТГ, в 2020-му - вся територія держави.

Крім того, глава відомства повідомив про початок набору поліцейських офіцерів громади в Кіровоградській області.

Він додав, що важливою складовою ефективної діяльності поліцейського офіцера громади є його матеріально-технічне забезпечення. Тому у вівторок поліцейським офіцерам громади, які з середи нестимуть службу в Дніпропетровській області, передали ключі від службового автотранспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА