19:45 29.05.2019

У Конгресі США вимагають вжити заходів у відповідь на "злочини і брехню" Трампа

2 хв читати
У Конгресі США вимагають вжити заходів у відповідь на "злочини і брехню" Трампа

Конгрес повинен вжити заходів у зв'язку з тим, що спецпрокурор Роберт Мюллер не зміг висунути обвинувачення проти президента США Дональда Трампа, заявив у середу голова юридичного комітету Палати представників Джеррольд Надлер.

"З огляду на те, що спецпрокурор Мюллер не міг висунути обвинувачення кримінального характеру проти президента, саме Конгрес повинен відповісти на злочини, брехню і інші правопорушення Трампа - і ми зробимо це", - йдеться в опублікованій заяві Надлера.

"Ніхто, навіть президент Сполучених Штатів, не може бути вище закону", - підкреслив він.

При цьому Надлер зазначив, що, на його думку, Мюллер ясно дав зрозуміти, що Трамп не розкриває правду про підсумки розслідування.

"Не дивлячись на те, що політика міністерства юстиції завадила спецпрокурору висунути обвинувачення в кримінальних злочинах проти президента, спецпрокурор ясно продемонстрував, що президент Трамп бреше про висновки спецпрокурора", - йдеться в заяві.

Раніше в середу спецпрокурор США Роберт Мюллер заявив, що розслідування щодо президента Дональда Трампа не могло привести до висунення обвинувачень, оскільки це суперечило б основному закону країни.

Зі свого боку, Трамп укотре підкреслив, що в ході розслідування Мюллера не було знайдено достатніх доказів його провини.

У березні 2019 року команда спецпрокурора США Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору США. Той у посланні Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Трампа.

Спецпрокурор також не став висувати обвинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю, залишивши це питання на розсуд генпрокурора, який дійшов висновку, що для пред'явлення президенту обвинувачень немає достатніх підстав.

Пізніше Мін'юст США опублікував відредаговану версію доповіді Мюллера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА