21:07 29.05.2019

Саакашвілі хоче допомагати створювати в Україні "майданчики нових ідей"

2 хв читати
Саакашвілі хоче допомагати створювати в Україні "майданчики нових ідей"

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, який повернувся в Україну, заявляє, що його не приваблюють будь-які посади, однак він хотів би брати участь у створенні в країні "майданчиків для нових ідей".

"Я із задоволенням взяв би участь у створенні майданчиків для нових ідей. Мене жодні посади не приваблюють. Я був на багатьох посадах у двох країнах і прямо скажу, що зараз скажи мені куди-небудь у кабінет ... взагалі не приваблює мене це життя, тому що грошей я цим не заробив, шишок я собі на цьому набив, при цьому якщо не поміняти систему, мене ця система засмокче і знову буде такий стиль, що знову ця людина намагається щось робити і знову нічого не виходить. Це не мій стиль, не хочу", - сказав він в інтерв'ю на телеканалі "Наш" у середу ввечері.

При цьому політик висловив переконання, що зараз потрібні "майданчики великих ідей".

"Я вже кілька років говорю про ідею інформаційних технологій", - зазначив Саакашвілі, додавши, що підтримує висловлену президентом України Володимиром Зеленським про державу в смартфоні, зокрема, виступає за те, щоб громадяни України могли самі голосувати за законопроекти, в разі, якщо Верховна Рада не в змозі цього робити.

Він висловив переконання, що Україна може зробити ривок у розвитку, тільки відмовившись від усього, що було зроблено, починаючи з набуття нею незалежності в 1991 році "в сенсі так званого державного будівництва, а реально - руйнування країни".

При цьому політик назвав систему, існуючу в Україні, "системою годування".

"Відмовившись від традиції, можна зробити стрибок і обігнати і Польщу, і наздогнати і Німеччину, і Францію. Я в це свято вірю", - сказав Саакашвілі.

Він підкреслив, що у команди Зеленського є здорові амбіції і висловив переконання, що після парламентських виборів буде тотальне оновлення, "нова картина України, наповнена новими людьми".

Політик також заявив, що не може повернутися в Грузію, тому що там проти нього олігархічна влада завела фальшиві кримінальні справи і там "бояться повернення Саакашвілі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА