22:48 30.05.2019

В Одеському аеропорту спецслужбами розкрито протиправний канал витоку інформації - Генпрокуратура

2 хв читати
В Одеському аеропорту спецслужбами розкрито протиправний канал витоку інформації - Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі України повідомили про розкриття незаконного каналу витоку приватної та службової інформації за допомогою прослуховування в приміщеннях Одеського аеропорту.

Як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України, прокуратурою Одеської області спільно зі слідчими і співробітниками оперативних підрозділів Управління Служби безпеки в області розкрито протиправний канал витоку приватної, службової інформації в Одеському аеропорту.

За даними слідства, співробітники фірми, які повинні були забезпечувати програмування і обслуговування техніки, насправді могли "записувати" все внутрішнє службове життя стратегічного об'єкта інфраструктури.

"Фірма організувала тривале спостереження і запис більше 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об'єкта, будівництва нової злітної смуги тощо. Серед них можливість несанкціонованого доступу до камер спостереження в робочих кабінетах прикордонників, митної зони, функціонування каси, бухгалтерії, приміщень для особистого догляду, кабінетів співробітників міжнародного аеропорту", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у четвер увечері.

Крім того, представники підприємства мали протиправний доступ до камер залу офіційних делегацій, де знаходились офіційні представники України та іноземних держав.

У Генпрокуратурі підкреслили, що законодавство забороняє незаконне придбання, збут та використання спеціальних засобів негласного отримання інформації, отримання якої легально можливе лише на підставі рішення суду, в рамках санкціонованих слідчих дій у кримінальному провадженні.

"Наразі правоохоронні органи перевіряють інформацію про витік і торгівлю приватними даними з Одеського аеропорту. Проводяться обшуки в адміністративних і службових приміщеннях аеропорту, кабінетах підприємства, приміщеннях його співробітників", - повідомили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА