12:59 01.06.2019

Нідерланди хочуть роз'яснень від Малайзії через заяву про роль РФ у трагедії MH17

2 хв читати

Уряд Нідерландів хоче отримати роз'яснення від Малайзії у зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Махатхіра Мохамада, який поставив під сумнів провину Росії в катастрофі MH17.

Як повідомляє голландський інтернет-портал NOS, " уряд Нідерландів звернувся до Малайзії з проханням роз'яснити останні заяви прем'єр-міністра Махатхіра Мохамада. Цього тижня в Малайзійських ЗМІ він поставив під сумнів відповідальність Росії за катастрофу MH17".

NOS зазначає, що прем'єр Малайзії схвалив висновки Спільної слідчої групи (СС?), але сумнівається в тому, що Росія випустила ракету, яка збила MH17. Спершу він хоче побачити докази. "Я не думаю, що така дисциплінована сторона відповідальна за запуск ракети. Вам потрібні вагомі докази, щоб звинуватити Росію", - наводить NOS слова Махатхіра

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю (над територією, не підконтрольною Україні) 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули. 13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів, яка розслідувала причини катастрофи лайнера, опублікувала доповідь, у якій зазначалося, що літак збила ракета класу "земля-повітря", випущена із ЗРК "Бук".

У 2018 році Нідерланди й Австралія заявили про визнання результатів розслідування у цій справі спільної слідчої групи (ССД): у травні 2018 року ССД поширила доповідь, у якій ідеться про те, що ракета, випущена з літака "Малайзійських авіаліній", могла бути доставлена з російської військової частини, розквартированої під Курськом.

Потім прем'єр-міністр Марк Рутте наголосив, що у кабінету немає сумнівів у висновках ССГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА