15:27 06.06.2019

Ющенко називає безпідставною висунуту йому підозру та вбачає у справі політичний підтекст

2 хв читати
Ющенко називає безпідставною висунуту йому підозру та вбачає у справі політичний підтекст

Третій президент України Віктор Ющенко підтвердив, що отримав у Генеральній прокуратурі України підозру про змову з тодішнім прем'єр-міністром Віктором Януковичем з метою заволодіння урочищем "Межигір'я", відкинув будь-які звинувачення, назвавши кримінальне провадження політичним.

"Справді, 4 червня цього року за викликом я прибув до слідчого Генеральної прокуратури, де мені було повідомлено про підозру. Коротко суть зазначеної підозри полягає в тому, що нібито я з 2002 року вступив у змову з Януковичем щодо заволодіння ним урочищем Межигір'я", - написав Ющенко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Він відкидає звинувачення, оскільки не бачить "ні підстав, ні доказів". "У суді я це безперечно доведу", - висловив переконання політик.

"Чи є у справі політичний підтекст? Очевидно, є", - продовжив він.

Ющенко дав свою оцінку тому, що відбувається: "Суспільство бачить, як поступово знято відповідальність практично за всіма фігурантами гучних справ про сепаратизм, державну зраду та вбивство на Майдані. Тому доводиться шукати нові гучні справи, імітувати бурхливу діяльність".

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко повідомив про те, що Генпрокуратура повідомила Ющенку про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України у справі про виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності в 2007 році.

У Генеральній прокуратурі України підтвердили, що Ющенко підозрюється в заволодінні комплексом будівель і споруд резиденції "Межигір'я" і будинком у с. Нові Петрівці (Київська обл.), в також земельними ділянками загальною вартістю 540 млн грн.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, 24 травня поточного року під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 25 грудня 2015 року, було складено і відправлено письмове повідомлення про підозру Ющенку.

"Він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем заволодів державним майном - комплексом будівель і споруд урочища Межигір'я і будинком у с. Нові Петрівці, земельними ділянками, на яких він розташований, загальною вартістю 540 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України)", - поінформувала Сарган.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА