09:37 07.06.2019

Усі десятеро дітей сім'ї Сусляків повернулися в Україну з Грузії

2 хв читати
Усі десятеро дітей сім'ї Сусляків повернулися в Україну з Грузії

Міністерство закордонних справ України продовжує працювати над можливістю повернення на Батьківщину українки Юлії Сусляк, яку в Грузії підозрюють у торгівлі дітьми, всі десятеро її дітей уже повернулися до України.

"Вони - вдома. А ми працюємо для якнайшвидшого повернення додому їхньої матері", - сказав офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю вранці.

За його словами, всі діти вночі прибули до України.

Як повідомлялося, діти перебувли у місцевих прийомних родинах і соціальних установах Грузії, а їхня мати Юлія Сусляк - під вартою. Юлію та її чоловіка Юрія підозрюють у торгівлі дітьми.

Жінку затримали, коли вона з десятьма дітьми, семеро з яких народилися протягом одного року від сурогатних матерів, хотіла виїхати до окупованої РФ Абхазії.

У 2018 році вся сім'я переїхала до РФ через проблеми з бізнесом глави сім'ї. Там Сусляки прожили близько року, потім були вимушені поїхати, ймовірно, через порушення міграційного режиму. Першим поїхав Юрій - через Сочі, порушивши грузинський закон про окуповані території, за що йому в Грузії загрожує покарання у вигляді чотирьох років ув'язнення. Юлія з дітьми вирушила з Москви до Тбілісі, а далі - в Зугдіді, неподалік кордону з Абхазією. На окуповану територію сім'я так і не потрапила, за наявності усіх дозволів на виїзд. 25 квітня Юлію заарештували за підозрою в торгівлі дітьми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА