17:44 10.06.2019

У Луценка заявили, що поїздки українських політиків до Москви - це обурливий феномен, і потрібно ухвалити закон про колабораціонізм

2 хв читати

У генерального прокурора України у відповідь на рекомендації Адміністрації президента відреагувати на поїздки засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука до Росії заявили, що кримінальні провадження за статтями про держзраду перебувають у підслідності Служби безпеки України.

"Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої перебуває в прямому підпорядкуванні президента України. Це в повній мірі стосується і справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона нагадала, що Генпрокуратура з лютого 2019 року очікує від СБУ висновків експертизи, "про що генпрокурор вже нагадав в. о. глави СБУ Івану Баканову в офіційному листі".

"Польоти інших українських діячів до Москви та їхні зустрічі з керівництвом країни-агресора - звичайно, обурливий феномен воюючої країни. Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує ухвалити закон про колабораціонізм. Без нього ні зустрічі українських політиків у Кремлі, ні фото української журналістки на фоні Красної площі самі по собі не можуть бути підставою для реєстрації кримінального провадження", - зазначила Сарган.

Раніше цього дня прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель на брифінгу в Києві наголосила на відсутності правових рішень з боку Генеральної прокуратури у зв'язку з візитами засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА