07:24 13.06.2019

Суд в Харкові відправив під домашній арешт підозрюваного в побитті телеоператора Макарюка під час масової бійки у "Барабашово"

2 хв читати
Суд в Харкові відправив під домашній арешт підозрюваного в побитті телеоператора Макарюка під час масової бійки у "Барабашово"

Суд в Харкові відмовив слідству в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без визначення застави одному з причетних до жорстокого побиття оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка, вважаючи достатнім цілодобовий домашній арешт.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення винесла суддя в середу ввечері після того, як вийшла з нарадчої кімнати. Згідно з рішенням суду, 26-річний безробітний харків'янин на прізвище Козлюк, причетний до нападу на відеооператора, повинен буде провести під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного засобу контролю 1 місяць і 28 днів.

Оскаржити це рішення суду можна протягом 5 днів. Адвокат підозрюваного одразу після завершення засідання сказав, що сторона захисту подасть апеляцію на це рішення.

Через деякий час у прес-службі прокуратури також заявили про намір подати апеляцію на це рішення суду.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт між місцевими підприємцями та охороною ринку за участю ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". В результаті конфлікту за медичною допомогою звернулися, 9 осіб, зокрема Вадим Макарюк. Його госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом самого конфлікту на ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч.2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста), ч.1. ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст.187 (розбій).

12 червня в відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що поліція оголосила про підозру одному з причетних до жорстокого побиття Макарюка.

"Харківські поліцейські встановили особу чоловіка, причетного до нападу на відеооператора. Ним виявився 26-річний харків'янин. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомили після цього в прес-службі прокуратури, слідство вимагатиме утримання під вартою без визначення застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА