13:14 13.06.2019

ПриватБанк запустив сервіс "Відкрита виписка" контролю публічних видатків

2 хв читати
ПриватБанк запустив сервіс "Відкрита виписка" контролю публічних видатків

Державний ПриватБанк запустив новий сервіс "Відкрита виписка", завдяки якому громадяни зможуть здійснювати громадський контроль за витратами благодійних фондів, громадських організацій та об'єднань, комунальних і державних підприємств, місцевих рад.

"Сервіс забезпечить суспільству контроль за витратами благодійних фондів, громадських організацій та об'єднань, комунальних і державних підприємств, місцевих рад, які на добровільній основі погодяться публікувати свої дані", - сказав член правління, IT-директор ПриватБанку Андрій Гриценюк на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

За його словами, сервіс публікації витрат доступний кожному корпоративному клієнту банку, який може підключити його онлайн, а скористатися можливістю їх контролю зможе кожен громадянин на спеціальній сторінці open.pb.ua.

Для отримання відкритої виписки користувачеві достатньо ввести код підприємства або номер розрахункового рахунку, після чого він може поділитися посиланням на неї в себе на сайті, уточнив Гриценюк.

Як повідомила на прес-конференції член руху "#Дійзнами" Марія Барабаш, ця громадська організація звернулася до ПриватБанку, який обслуговує її, з ідеєю створення сервісу про відкриття своїх рахунків. За її словами, під час роботи виникла ідея створити такий незалежний ресурс, що дав би сертифіковану та підтверджену інформацію, яку не міг би змінити власник рахунку, й у результаті команда ПриватБанку вирішила створити сервіс, що дає змогу всім охочим організаціям долучитися до цієї ініціативи.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) посідав 1-е місце серед 77 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА