08:34 20.06.2019

У Черкасах помер побитий 4 травня журналіст Комаров - голова Нацспілки журналістів

2 хв читати
У Черкасах помер побитий 4 травня журналіст Комаров - голова Нацспілки журналістів

У ніч на четвер помер черкаський журналіст Вадим Комаров, який був у комі після побиття 4 травня, повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

"Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Томіленко зазначив, що єдина версія замаху, а тепер уже й убивства, яку поділяють черкаські журналісти, - професійна діяльність Комарова.

"Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні запитання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми", - пояснив голова Нацспілки журналістів.

Він додав, що НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань із питань фізичної безпеки журналістів і свободи слова.

"Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів! Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем", - додав Томіленко.

Як повідомлялося, вранці 4 травня в Черкасах жорстоко побили відомого місцевого журналіста Комарова. Побитого журналіста з розбитою головою побачили перехожі на перехресті вул. Надпільної і Небесної Сотні. Потерпілого було госпіталізовано.

"Вадим знаходиться в реанімації в надзвичайно важкому стані. Журналіст часто порушував резонансні теми, реально дратував багатьох у Черкасах, хто мав велику владу і великі гроші... Сподіваємось на професійну роботу лікарів-реаніматорів, а правоохоронці мають належним чином розслідувати черговий акт брутальної атаки на журналістів", - написав Томіленко.

За інформацією місцевого видання "Прочерк", однією з резонансних тем, про які писав журналіст, були обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62, а також теми розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА