12:15 20.06.2019

Оргкомітет "КиївПрайду" закликає поліцію розслідувати напад на гостей "ПрайдХауса", а Кличка і Зеленського - озвучити позицію щодо Маршу рівності

2 хв читати

Оргкомітет "КиївПрайду" підтверджує факт нападу групи невідомих на відвідувачів "ПрайдХауса" увечері 19 червня, закликає Національну поліцію України розслідувати такі прояви агресії, а мера Києва Віталія Кличка і президента України Володимира Зеленського - озвучити свою позицію щодо Маршу рівності, запланованого на 23 червня.

"Увечері 19 червня на відвідувачок і відвідувачів "ПрайдХауса" були скоєні напади групою невідомих осіб. (...) Відомо про чотири таких випадки. За словами постраждалих нападники вичікували учасників за межами "ПрайдХауса", слідували за ними до станцій метро, намагалися збити їх із ніг, били ногами, розпилювали перцевий газ та словесно ображали. Постраждалі подали заяви до поліції", - йдеться в заяві оргкомітету.

З огляду на події "КиївПрайд" закликає Нацполіцію розслідувати прояви агресії до учасниць та учасників мирного публічного заходу.

"Мера Києва Віталія Кличка і президента України Володимира Зеленського ("КиївПрайд" закликає - ІФ) дати рішучу відповідь насильству і висловити свою позицію щодо забезпечення проведення мирної правозахисної ходи Марш Рівності 23 червня", - йдеться в заяві.

Крім того, оргкомітет закликав людей доброї волі, незалежно від сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, вийти на Марш рівності 23 червня "проти насильства і за безпеку для всіх мирних громадян".

У свою чергу представництво Amnesty International в Україні закликало українську владу притягти винних до відповідальності.

"Ці напади ніколи не відбулися б, якби українська поліція провела ефективні розслідування всіх попередніх таких нападів, і тим самим дала чіткий сигнал, що злочини на ґрунті ненависті є неприпустимими в Україні", - заявила директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук, слова якої наводить прес-служба організації.

Вона зазначила, що кількість таких розкритих злочинів "близька до нуля".

"Ми сподіваємося на посилення охорони навколо місця проведення подій "КиївПрайд" і на ефективний захист Маршу рівності 23 червня", - додала Покальчук.

Як повідомлялося, увечері 19 червня на відвідувачів кінопоказу в рамках "КиївПрайд" напали невідомі в балаклавах, є постраждалі серед відвідувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА