16:56 24.06.2019

ДБР не допустило розтрату понад 9 млн грн держкоштів чиновниками Київського бронетанкового заводу

2 хв читати
ДБР не допустило розтрату понад 9 млн грн держкоштів чиновниками Київського бронетанкового заводу

Державне бюро розслідувань запобігло розтраті понад 9 млн грн державних коштів посадовими особами ДП "Київський бронетанковий завод", повідомила заступник директора ДБР Ольга Варченко.

"Слідчі управління з розслідування військових злочинів Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, запобігли розтраті державних коштів службовими особами ДП "Київський бронетанковий завод" на суму більше ніж 9 млн грн", - написала Варченко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За її словами, посадові особи ДП 30 липня 2018 року уклали договір поставки з ТОВ "Торговий дім "Партсет". У рамках договору на суму 3,8 млн грн було поставлено під виглядом нових уже використані або ті, які не відповідають технічним вимогам, комплектувальні та запчастини до бронетанкової техніки.

Як зазначила Варченко, тендер на поставку було проведено лише через 11 днів після укладення договору, серед чотирьох учасників було встановлено переможцем саме "Торговий дім "Партсет", який запропонував аналогічну суму.

"Тобто, договір поставки на відповідну суму було укладено раніше проведеного тендеру, що вказує на фіктивність проведення процедури закупівлі. У подальшому в рамках зазначеного договору підписано додаткові специфікації, внаслідок чого сума договору збільшилась до 9,14 млн грн", - зазначила заступник директора бюро.

Вона також додала, що Київський бронетанковий завод оплату за зазначені запчастини не здійснив, але при цьому, відповідно до інформації ДБР, було подано звітність про поставку товарів на зазначену суму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА