12:26 25.06.2019

Кримінальне провадження зареєстровано за фактом завідомо неправдивих повідомлень Портнова про нібито скоєння злочинів - адвокат Порошенка

2 хв читати
Кримінальне провадження зареєстровано за фактом завідомо неправдивих повідомлень Портнова про нібито скоєння злочинів - адвокат Порошенка

За фактом завідомо неправдивих повідомлень колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про нібито скоєння злочинів п'ятим президентом України Петром Порошенком зареєстровано кримінальне провадження, повідомив адвокат Порошенка, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Головань і партнери" Ігор Головань.

На прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна" Головань зазначив, що заяви Портнова про те, що нібито Порошенка притягуватимуть до кримінальної відповідальності, є "юридичним тролінгом".

"Тут немає мети домогтися справедливості ... тут узагалі немає юриспруденції ... Йдеться про виключно політичні операції, про створення інформаційних приводів і створення проблем Порошенку й очолюваній ним політичній силі в передвиборному процесі", - наголосив адвокат.

Він висловив переконання в тому, що за такі дії має бути відповідальність.

"Відповідальність за це передбачено в Кримінальному кодексі - завідомо неправдиві показання. Зараз я можу сказати, що зареєстровано кримінальне провадження за чотирма епізодами діяльності пана Портнова – щодо заяв про ситуацію з українськими моряками, телеканалу "Прямий", щодо "Кузні на Рибальському" та Вищої ради правосуддя ... на наше глибоке переконання, кожна з цих заяв - це абсолютно неправдиве повідомлення про злочин, і ми на цьому наполягаємо, і зареєстровано відповідне кримінальне провадження", - розповів Головань.

Адвокат висловив сподівання на те, що цю справу буде розслідувано належним чином.

Керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, у свою чергу, додав, що дії Портнова - "невід'ємна частина військово-політичної атаки Кремля на незалежну Україну. В цьому реванші ключовий удар завдається по Петру Порошенку як людині, яка очолила боротьбу з агресором".

При цьому Головань додав, що порушуватиметься питання і про відкриття аналогічного кримінального провадження за заявою народних депутатів України Василя Німченка та Нестора Шуфрича (обидва - фракція "Опозиційний блок") - у ДБР про те, що Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і прем'єр-міністр Володимир Гройсман вчинили захоплення державної влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА