09:41 27.06.2019

Новий випробувальний полігон "Ягорлик", що будується на півдні Херсонщини, буде одним із найсучасніших у Європі

2 хв читати
Новий випробувальний полігон "Ягорлик", що будується на півдні Херсонщини, буде одним із найсучасніших у Європі

До кінця 2020 року на півдні Херсонської області завершиться будівництво сучасного Державного випробувального полігону "Ягорлик", придатного для стрільб зі всієї наявної номенклатури озброєння Сухопутних військ, Повітряних сил та Військово-морських сил ЗСУ, а також випробувань перспективного озброєння великої дальності ураження, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

"Втілювати проект почали наприкінці минулого року: розробили концепцію, підготували проектну документацію, провели низку тендерів, підписали договори з підрядниками. Створенням полігону займаються провідні фахівці Повітряних сил ЗСУ", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Командування в соцмережі Facebook.

Наразі вже побудовано низку об'єктів інфраструктури, зокрема пункт управління. Завершуються роботи з оснащення робочих місць управління авіацією та ведення протиповітряного бою сучасними технічними засобами, які є на озброєнні української армії. Встановлено модуль навчального корпусу, обладнано ґрунтову злітно-посадкову смугу.

У командуванні Повітряних сил запевняють: будівництво триває згідно з графіком, а фінансування - ритмічне. До повної готовності полігон планово буде приведено до кінця наступного року.

"До кінця 2019-го мають звести і обладнати низку об'єктів інфраструктури Державного випробувального полігону "Ягорлик". Зокрема плануємо завершити будівництво сонячної електростанції, артезіанської свердловини, обладнати навчальні класи мультимедійними та інтерактивними засобами. Водночас з будівництвом триває процес укомплектування особовим складом. Уже призначено керівництво полігону, яке займається відбором кандидатів і формуванням підрозділів відповідно до затвердженого штатом", - розповів заступник командувача Повітряних сил з бойової підготовки генерал-лейтенант Павло Зуєв.

Однак, зазначають у командуванні Повітряних сил, є й труднощі. Незважаючи на невідкладне рішення Ради національної безпеки і оборони про створення нового інфраструктурного об'єкта, місцеві чиновники продовжують затягувати розгляд питання про передачу військових земельних ділянок в Одеській області, необхідних для спорудження кількох об'єктів полігону і стартового майданчика для запуску повітряних цілей. Розв’язанням цієї проблеми займаються військові юристи у відповідних інстанціях. Вже є рішення суду на користь військових, тепер лишилося дочекатися його виконання.

"Державний випробувальний полігон "Ягорлик" будують із використанням найкращих технологій енергоефективності та автономності. Він матиме власну електростанцію, генеруватиме електроенергію за допомогою сонця, вітру й артезіанських свердловин. Його оснастять сучасними вимірювально-обчислювальними комплексами. Згідно з проектом, його інфраструктуру створять казарми поліпшеного планування на дві з половиною сотні людей, гуртожиток на 100 місць, навчальний корпус, лазні, їдальні, автостоянки, пункт управління, штаб полігону і КПП. Передбачено і будівництво технічної складської зони з продовольчими та промисловими складами, пожежним депо, навісами для вантажної автотехніки, а також два вертолітні майданчики", - розповіли в командуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА