11:12 27.06.2019

Суд у Києві скасував розшук Гужви

2 хв читати
Суд у Києві скасував розшук Гужви

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про припинення міжнародного і національного розшуку головного редактора інтернет-видання "Страна.UA" Ігоря Гужви, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури України.

"Рішенням суду розшук Гужви припинено", - сказали агентству в прес-службі, зазначивши, що це рішення пов'язане із встановленням його місцезнаходження і отриманням політичного притулку в Австрії.

Як повідомлялося, 22 червня 2017 року Гужву затримали у Києві за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах).

Як повідомив тоді генпрокурор України Юрій Луценко, Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. 23 червня народний депутат із фракції Радикальної партії Дмитро Лінько підтвердив, що Гужва вимагав у нього гроші.

Гужву заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн. Незабаром заставу було внесено, він залишив СІЗО. У редакції видання періодично проводили обшуки. 31 січня 2018 року Гужва повідомив, що виїхав до Відня (Австрія) і попросив у австрійської влади політичного притулку, мотивуючи свої дії можливим тиском на нього з боку судової системи.

2 лютого Луценко повідомив, що Генпрокуратура України має намір оголосити в міжнародний і національний розшук Гужву. 6 лютого 2018 року Гужва повідомив, що український суд ухвалив рішення про його затримання і примусове доправлення на судове засідання. 12 лютого "5 канал" повідомив, що Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення оголосити Гужву в розшук, оскільки журналіст не з'явився на засідання суду.

1 жовтня 2018 р. Гужва заявив, що австрійська влада надала йому політичний притулок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА