08:12 02.07.2019

Українська делегація взяла участь у роботі 49-ї сесії ГА ОАД

2 хв читати
Українська делегація взяла участь у роботі 49-ї сесії ГА ОАД

Представники України взяли участь у роботі 49-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації американських держав (ГА ОАД), яка пройшла 26-28 червня в м.Медельїн (Колумбія), обговорювалися безвіз і участь українських спостерігачів на виборах у Венесуелі, повідомили в посольстві України в США.

"На полях Генасамблеї українська делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею провела низку зустрічей важливих для поглиблення політичного діалогу України з країнами ОАД, зокрема в перспективі укладення угод про безвізовий режим з країнами, які входять в Організацію", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства в ніч на вівторок.

Також в інформації підкреслюється, що українська делегація повідомила Генеральному секретарю ОАД і керівникам делегацій держав-членів про виділення Україні добровільного внеску в бюджет ОАД для сприяння місії зі спостереження за виборами в Венесуелі.

"Рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України за ініціативою посольства України в США і є важливим кроком у розвитку відносин України з державами ОАД і підтримки демократичних стандартів в латиноамериканському регіоні, зокрема участі міжнародної місії зі спостереження для проведення чесних і прозорих виборів у Венесуелі", - зазначили дипломати.

В ході зустрічей українська сторона також передала керівництву ОАД лист міністра закордонних справ України Павла Клімкіна "з висловленням солідарності з Організацією з питань забезпечення демократії, прав людини і безпеки".

У 2019 Генасамблея ОАД зібрала 349 учасників з 34 держав-членів ОАД і 89 учасників з 42 держав-спостерігачів.

Як повідомлялося, 14 червня Кабінет Міністрів розпорядився здійснити добровільний внесок України в фонд ОАД як постійного спостерігача з метою розвитку співробітництва з державами Північної та Південної Америки.

Згідно з розпорядженням Кабміну від 12 червня 2019 № 415-р, Україна внесе в ОАД $ 40 тис. за рахунок коштів бюджетної програми 1401020 "Внески України до бюджетів ООН, органів і спеціалізованих установ системи ООН, інших міжнародних організацій та конвенційних органів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА