13:59 04.07.2019

На Донбасі з початку конфлікту через бойові дій загинуло дев’ять працівників системи водопостачання, ще 26 отримали поранення

2 хв читати

З початку конфлікту на Донбасі внаслідок бойових дій загинуло дев’ять працівників системи водопостачання, ще 26 отримали поранення, намагаючись забезпечити безперебійне водопостачання, повідомила прес-служба ЮНІСЕФ.

"З початку конфлікту загинуло дев'ять і отримали поранення 26 працівників системи водопостачання, зокрема троє-– нинішнього року. Всі вони загинули або постраждали, намагаючись забезпечити безперебійне водопостачання для дітей і сімей, що живуть у районах, уражених конфліктом", - йдеться в повідомленні ЮНІСЕФ, поширеному в четвер.

Згідно з інформацією, з початку 2019 року через бойові дії тимчасово припинялося або повністю перекривалося водопостачання для 3,2 млн осіб у середньому на 29 днів. Також було зафіксовано 58 випадків пошкодження об'єктів системи водопостачання та водовідведення.

"Ескалація бойових дій створює загрози для доступу до питної води і підтримання належної санітарії для 3,2 млн осіб, зокрема 500 тис. дітей, а також безпеки працівників, які ризикують життям для відновлення пошкодженої інфраструктури на сході України", - зазначають в ЮНІСЕФ .

При цьому в Дитячому фонді ООН вказують на ризик поширення захворювань.

"Коли доступ до води перерваний або обмежений, у дітей і їхніх сімей не лишається іншого вибору, як використовувати забруднену воду з природних водойм і жити в небезпечних санітарних умовах. Це особливо небезпечно під час літньої спеки, яку ми зараз спостерігаємо", - наводяться слова заступника голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лори Білл.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА