15:07 05.07.2019

ДСНС хоче відключити центральний офіс "Укренерго" від електропостачання через порушення пожежної безпеки

2 хв читати
ДСНС хоче відключити центральний офіс "Укренерго" від електропостачання через порушення пожежної безпеки

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Києві вимагає відключити від електропостачання центральний офіс НЕК "Укренерго" та заборонити доступ співробітників підприємства до будівлі.

Про це повідомила прес-служба НЕК із посиланням на такі вимоги в позові ДСНС до Київського окружного адміністративного суду 26 червня.

За її даними, вимоги Держслужби ґрунтуються на переліку порушень пожежної безпеки, які було виявлено після останньої позапланової перевірки компанії 15 травня. У позові ДСНС зазначено, що порушення нібито свідчать про відсутність у компанії системи заходів для запобігання та гасіння пожеж, а також швидкого реагування на них.

У свою чергу в "Укренерго" запевняють, що всі заявлені з боку ДСНС вимоги буде усунено. Ще в липні 2018 року компанія склала план усунення виявлених порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, розрахований до 2020 року. Відтоді було виконано більшість запланованих заходів, решту можна виконати після запланованої на 2020 рік реконструкції будівлі. "Укренерго" вже уклало договори з підрядними організаціями на виконання проектних робіт із реконструкції будівель компанії.

"Задоволення позову ДСНС неминуче призведе до порушення сталої роботи всієї енергосистеми країни. Адже головний офіс компанії є стратегічним об’єктом, оскільки в ньому розташований центральний диспетчерський пункт, з якого координується робота ОЕС України та "острова Бурштинської ТЕС". Припинення енергопостачання будівлі унеможливить керування енергосистемою та поставить під загрозу її операційну безпеку. Всі ці ризики є особливо критичним саме сьогодні - в перші дні роботи нової моделі ринку електроенергії, коли всі його учасники роблять перші кроки в новій для всіх системі взаємовідносин", - наголошують у НЕК.

Прес-служба також нагадує, що в січні 2019 року в офісі "Укренерго" успішно відбулися протипожежні тренування з гасіння умовної пожежі та евакуації умовного потерпілого з верхнього поверху будівлі.

"Тому твердження, що в компанії немає системи заходів для запобігання та гасіння пожеж, не відповідає дійсності", - резюмують в "Укренерго".

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але незабаром буде перетворена в ПрАТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА