07:55 07.07.2019

У Тбілісі 2 тис. людей прийшли до резиденції лідера "Грузинської мрії" Іванішвілі вимагати відставки глави МВС Грузії

2 хв читати
У Тбілісі 2 тис. людей прийшли до резиденції лідера "Грузинської мрії" Іванішвілі вимагати відставки глави МВС Грузії

Учасники акцій протесту в Тбілісі, які проходять з 21 червня, з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія в суботу провели черговий хід до резиденції голови правлячої партії "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі.

Як заявили журналістам організатори акції, мета ходи під назвою "Марш свободи" - нагадати Іванішвілі і правлячій партії про те, що протести не припиняться доти, поки Гахарія не покине свій пост.

За їх словами, подібні акції будуть організовані в кінці кожного тижня, а мітинги на проспекті Руставелі будуть як і раніше проходити щодня.

У ходу взяли участь близько 2 тисяч осіб, його учасники несли в руках плакати антиросійського змісту і написами: "Гахарія, йди!"

У резиденції Іванішвілі учасники акції влаштували гучний протест, використовуючи свистки, барабани, повторили в мегафони свої вимоги і заспівали гімни Грузії і Євросоюзу. Учасники акції періодично скандували гасло про те, що "Грузія повинна йти в бік Заходу, а не в бік Росії". Акція пройшла без інцидентів, учасників ходу дорогою супроводжувала машина "Швидкої допомоги".

Грузинські ЗМІ зазначають, що в ходу, організатори якого стверджують, що це протест простих громадян, який нестосується політики, взяли участь в основному активісти опозиційних партій "Єдиний національний рух" і "Європейська Грузія".

"Це дуже справедлива вимога - відставка Гахарії і нехай ні у кого не буде ілюзій, що протест кудись зникне", - заявила журналістам член "Європейської Грузії" Елене Хоштарія, коментуючи участь своєї партії у даній акції.

Акції протесту в Тбілісі тривають 17-й день. Учасники акції вимагають відставки глави МВС у зв'язку з великою кількістю постраждалих під час нічних подій 20-21 червня.

У ніч на 21 червня поліція і спецназ у Тбілісі застосували спецзасоби проти мітингувальників, які намагались увірватися в будівлю грузинського парламенту. Протести були викликані участю російської парламентської делегації в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. В результаті зіткнень, які тривали до світанку, постраждало 240 осіб, включно з 80 поліцейськими.

У МВС Грузії заявляють, що застосування сили поліцією було легітимним, а в зв'язку з можливими фактами перевищення сили з боку співробітників правоохоронних органів розпочато розслідування.

Паралельно Генпрокуратура Грузії розслідує факти насильства з боку учасників мітингу. Одному з опозиційних депутатів парламенту Грузії Никанору Мелія пред'явили обвинувачення в організації і участі в насильстві. Крім цього в прокуратуру на допит викликали низку лідерів опозиції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА