07:42 08.07.2019

До країн, які заявили про демарш в ПАРЄ через рішення стосовно РФ, приєднався глава делегації Великої Британії

2 хв читати
До країн, які заявили про демарш в ПАРЄ через рішення стосовно РФ, приєднався глава делегації Великої Британії

Глава делегації Великої Британії приєднався до демаршу країн, що відбувся через підтвердження ПАРЄ повноважень російської делегації в асамблеї, повідомив голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка").

"До спільної заяви за результатами демаршу в ПАРЄ делегатів семи країн, окрім представників Швеції, приєднався глава делегації Великої Британії. Працюємо далі", - написав нардеп на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Як повідомлялося, 25 червня українська делегація в ПАРЄ звернулася до української влади з проханням терміново розглянути питання припинення участі України в роботі ПАРЄ, а також питання про подальшу участь України в органах Ради Європи.

Член української парламентської делегації Олексій Гончаренко (фракція "БПП") в соцмережі Фейсбук дав такі формулювання рішення української делегації в ПАРЄ: "1 Ми припиняємо свою участь в роботі сесії ПАРЄ, крім питань заперечування повноважень російської делегації. 2 Ми звертаємося до Верховної Ради терміново розглянути питання припинення участі української делегації в роботі ПАРЄ. 3. Ми звертаємося до президента і МЗС України, необхідно терміново виробити позицію щодо участі України як держави в Раді Європи".

26 червня ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї, при цьому в резолюції не згадується жодних санкцій. Таким чином, делегація РФ повернулася до роботи в ПАРЄ з повним набором повноважень, чого і домагалася Росія. За резолюцію проголосували 116 депутатів, проти 62, утрималися 15.

26 червня, після беззастережного підтвердження ПАРЄ повноважень російської делегації в асамблеї делегації України, Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії та Грузії заявили про демарш і звернулися до парламентів і урядів своїх країн стосовно прийняття рішень щодо майбутньої участі в організації. Пізніше до демаршу приєдналася делегація Швеції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА