14:31 08.07.2019

Генпрокуратура відкрила справу щодо підготовки телеканалом NewsOne телемосту з РФ, власника викликали на допит, готується подання на арешт активів

2 хв читати
Генпрокуратура відкрила справу щодо підготовки телеканалом NewsOne телемосту з РФ, власника викликали на допит, готується подання на арешт активів

Генеральна прокуратура України зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради у зв'язку з планами українського телеканалу NewsOne провести телеміст із російським телеканалом, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У зв'язку з намірами телеканалу NewsOne провести спільний телеміст із російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України", - написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також повідомив про виклик на допит власника телеканалу й підготовку подання про арешт активів телеканалу. "Причетні - від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс - викликані на допит. Готується подання до суду про арешт активів", - написав Луценко.

Раніше на 12 липня був анонсований телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом "Россия-24" і телеканалом NewsOne, про що у своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Россия 1" заявив російський телеведучий Дмитро Кисельов.

На телеканалі NewsOne заявили, що телеміст стане "діалогом між народами України та Росії" заради "миру", апелювавши до телемостів Володимира Познера та Філа Донаг’ю у 80-х роках, які "започаткували спілкування між народами (СРСР і США)". Водночас NewsOne не уточнює назви каналу, з яким відбудеться телеміст.

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що мета анонсованого телемосту - розділити українців на два табори напередодні виборів, і закликав громадян не піддаватися на провокації.

У понеділок телеканал NewsOne повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно з заявою українського каналу, це рішення прийнято "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів і їхніх сімей".

У російському медіахолдингу ВДТРК, до якого входять телеканали "Россия 1" і "Россия 24", заявили, що не бачать підстав для скасування телемосту з NewsOne.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА