20:55 11.07.2019

Правду про Волинську трагедію має бути встановлено на основі достовірних архівних матеріалів - МЗС України

1 хв читати
Правду про Волинську трагедію має бути встановлено на основі достовірних архівних матеріалів - МЗС України

Міністерство закордонних справ України в роковини Волинської трагедії засудило злочини проти мирного населення, наголосивши на неприпустимості маніпуляцій трагічною історією та використанні її з політичною метою.

"У ці дні ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок спільної українсько-польської історії. Переконані, що кожне життя є безцінним. Тому вшановуємо пам'ять всіх загиблих унаслідок Волинської трагедії", - йдеться в коментарі МЗС України у зв'язку з роковинами Волинської трагедії.

Київ рішуче засудив злочини проти мирного населення - українців, поляків, євреїв, чехів та інших постраждалих.

"Водночас не можемо погодитися з однобічною і політизованою оцінкою трагічних подій 1943-1944 років з боку польських політиків і дипломатів", - йдеться в коментарі.

МЗС України переконане, що правда про минулі події має бути встановлена на основі достовірних архівних матеріалів. "Неприпустимими є спроби маніпуляцій трагічною історією, однобоке трактування та використання її в політичних цілях. Це лише розпалює негативні емоції між українцями та поляками і не сприяє виясненню правди", - йдеться в коментарі.

Київ сподівається на якнайшвидше відновлення діалогу між істориками та експертами з цього питання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА