21:08 11.07.2019

Лондон пропонує Україні допомогу в налагодженні міждержавного діалогу та стабілізації конфліктів на регіональному рівні

1 хв читати
Лондон пропонує Україні допомогу в налагодженні міждержавного діалогу та стабілізації конфліктів на регіональному рівні

Перший заступник глави Офісу президента України (ОПУ) Сергій Трофімов обговорив із заступником посла Великої Британії в Україні Гелен Фейзі (Helen Fazey) та керівницею програм британського уряду в Україні Гемою Котечею (Hema Kotecha) допомогу в налагодженні міждержавного діалогу та стабілізації конфліктів на регіональному рівні.

Як повідомляє Офіс президента України в четвер на сторінці в соцмережі Facebook, під час зустрічі Фейзі запропонувала подальшу програмну допомогу для імплементації позитивних змін в Україні.

"Також Гема Котеча заявила про можливість надати експертну допомогу та фахову оцінку, зокрема, в наведенні міждержавного діалогу на політичному рівні, стабілізації конфліктів на регіональному рівні, діалогу між громадами", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку Трофімов підтримав такі наміри, заявивши про готовність надалі співпрацювати в цьому питанні, та наголосив на важливості допомоги з боку партнерів.

Представники Великої Британії також ознайомили з досвідом реалізації в Україні різних проектів, починаючи з 2014 року. Так, лише в 2018-2019 фінансовому році британський уряд виділив 35 млн фунтів стерлінгів на реалізацію понад 70 проектів у сімох напрямах. У цей же період передбачено подальше фінансування програм на суму 37 млн фунтів у таких сферах: управління та реформи, комунікації, освіта та культура, права людини, гуманітарна сфера, попередження конфліктів, стабільність та безпека, боротьба з корупцією.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА