16:24 12.07.2019

Військова бронемашина "Козак-2М1" успішно пройшла держвипробування

2 хв читати
Військова бронемашина "Козак-2М1" успішно пройшла держвипробування

В Україні успішно завершилися державні випробування броньованої колісної машини "Козак-2М1", призначеної для виконання широкого спектру бойових завдань, повідомляється на сайті Ліги оборонних підприємств.

"Це перші в історії незалежної України випробування броньованої машини такого класу. "Козак-2М1" - це повноцінний броньовик для виконання широкого кола бойових завдань. "Козак-2М1" навіть класифікований інакше - як "броньована бойова колісна машина". По суті, "Козак-2М1" - це компактний БТР", - зазначив голова правління ліги, голова ради директорів ПрАТ "НВО "Практика" Олег Висоцький.

За його словами, "Козак-2М1" – це машина військового типу: без рами, з несним корпусом, має хорошу прохідність, високу швидкість і стійкість, а також компактний за висотою, що знижує його уразливість.

Висоцький зазначив, що на початку 2016 року Міністерство оборони проводило відомчі порівняльні випробування 11 бронемашин різних виробників, але лише три з них потім пройшли і держвипробування, зокрема і Козак-2М1, одна з машин держвипробування не пройшла. У "Козака-2М1" вони тривали з жовтня 2018-го до липня 2019 року, за цей час машину перевірили за більш ніж 50 методиками, випробовували в умовах, максимально наближених до бойових.

Голова правління ліги розповів, що в усьому світі є не більше ніж десять виробників, що випускають машини такого класу - в США, Швейцарії та Франції, а на пострадянському просторі її аналогів ніхто більше самостійно не створив.

"Випробування автомобіля "Козак-2М1" - це успіх не лише "Практики". Це спільний успіх усього оборонно-промислового комплексу, Міністерства оборони і Збройних сил України. У роботі зі створення машини брала участь велика кількість підприємств - і приватних, і державних. Це великий успіх нас усіх", - резюмував Висоцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА