17:31 12.07.2019

Вирок італійського суду Марківу буде оскаржено - Аваков

2 хв читати
Вирок італійського суду Марківу буде оскаржено - Аваков

Рішення італійського суду, який засудив до 24 років позбавлення волі військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, буде оскаржено, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"24 роки Віталію Марківу - несправедливе й ганебне рішення італійського суду. Його буде оскаржено", - написав глава МВС у мікроблозі Twitter у п'ятницю.

Аваков заявив, що Марків і держава Україна не винні в загибелі репортера Роккеллі, котрий "став жертвою агресивної Росії, яка розв'язала у Слов'янську війну на Донбасі".

"Будемо боротися далі!" - наголосив міністр.

Раніше цього дня італійський суд засудив до 24 років позбавлення волі нацгвардійця Марківа, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі в 2014 році. Водночас обвинувачення просило для Марківа 17 років в'язниці.

Як повідомлялося, українського військовослужбовця Марківа із подвійним громадянством України та Італії затримано в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Роккеллі поблизу м. Слов’янська Донецької області в 24 травня 2014 року.

Наприкінці лютого 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що Україна не має претензій до розслідування справи В.Марківа, але розраховує на об'єктивність італійської сторони в цьому питанні та на згоду створити спільну слідчу групу.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно з аргументами сторони обвинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не скоював убивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб біля фабрики Zeus Ceramica, а ті, у свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

6 липня відбулося перше судове засідання, на якому до справи долучили цивільний позов спілки італійських журналістів до держави Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА