17:28 15.07.2019

Російський омбудсмен наполягає на наявності у Сенцова громадянства РФ

2 хв читати
Російський омбудсмен наполягає на наявності у Сенцова громадянства РФ

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова переконана, що у політв'язня українського режисера Олега Сенцова є російське громадянство, наголошуючи на наявності офіційних документів, які підтверджують цей факт.

"Ні, він приймав (громадянство РФ - ІФ). Є паспорт, виписаний Сенцову. До мене прийшли офіційні документи з ФМС (Федеральна міграційна служба - ІФ), що він є громадянином РФ. Я виходжу з цього", - сказала Москалькова журналістам у понеділок у Києві після засідання Подільського районного суду Києва у справі стосовно головного редактора "РИА Новости – Украина" Кирила Вишинського.

На зауваження журналіста, що Сенцов заперечує наявність у нього громадянства РФ, омбудсмен зазначила: "Заперечують громадянство України Одинцов і Баранов (громадяни РФ Максим Одинцов та Олександр Баранов - ІФ), рибалки, які перебували на території України, але сьогодні таке законодавство України, що доки немає указу президента, людина залишається громадянином України. Теж саме щодо Росії - доки немає указу спеціального про вихід із громадянства, людина залишається (з громадянством РФ - ІФ)".

При цьому Москалькова додала: "Сенцов є, на мій погляд, і громадянином Росії, і громадянином України".

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства. Сенцов провину не визнав, усі звинувачення заперечує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА