08:53 17.07.2019

Екс-президент Еквадору підтвердив спроби Ассанжа вплинути на вибори в США

2 хв читати
Екс-президент Еквадору підтвердив спроби Ассанжа вплинути на вибори в США

Колишній президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що під час перебування в еквадорському посольстві в Лондоні засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж втручався в процес президентських виборів в США 2016 року, повідомляє телеканал CNN.

"Ми помічали, що він втручається у вибори, і ми цього не допускаємо, тому що у нас є принципи, дуже чіткі цінності, так як ми б не хотіли, щоб хтось втручався і в наші вибори. Ми не маємо наміру дозволяти, щоб таке траплялося в чужій, але дружній країні, як США ", - сказав він.

Коррера додав, що виправданням для WikiLeaks є те, що вони надавали правдиву інформацію. "Звичайно, вона стосувалася тільки Гілларі Клінтон. Але не Трампа. Значить, вони говорили не всю правду. А не говорити всієї правди називається маніпуляцією. І цього не можна допускати", - сказав Корреа .

При цьому екс-президент Еквадору відхрестився від контактів з Ассанжем, заявивши, що він ніколи не говорив з ним. "Тільки одного разу він брав у мене інтерв'ю скайпом, працюючи на Russia Today", - сказав він.

Напередодні телеканал уже повідомляв, що Ассанж з посольства Еквадору керував пропагандистською діяльністю, спрямованою на дискредитацію кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

CNN, ґрунтуючись на отриманих з спостереження за Ассанжем даних, стверджував, що той неодноразово зустрічався з російськими представниками і "міжнародними хакерами", від яких отримував інформацію, яка потім публікувалася на каналах WikiLeaks.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА