07:40 19.07.2019

Патрульний катер "Слов'янськ" завершив ходові випробування

2 хв читати
Патрульний катер "Слов'янськ" завершив ходові випробування

Недавній вихід в море з бухти Арундле (штат Меріленд) в США поставив крапку в заводських, швартових і ходових випробуваннях українського катера "Слов'янськ", повідомляє інформагентство Міноборони України "АрміяINFORM".

"Під час ходових випробувань на борту Р-191 були присутні і українські екіпажі катерів типу "Айленд", які зараз проходять десятитижневий курс підготовки на базі Морського інституту технологій і аспірантури (MITAGS) місто Лінтікум", - йдеться в повідомленні, на сайті "АрміяINFORM" в четвер увечері.

Для українських екіпажів це було перше знайомство з катерами безпосередньо в море. Вони мали можливість спостерігати за особливостями організації швартових робіт, проведенням маневрених і швидкісних випробувань "Айленда".

Патрульний катер "Слов'янськ" наразі є основною платформою для підготовки українських військових моряків з двох екіпажів, поки катер "Старобільськ" (Р-190) не завершить дообладнання і не пройде ходові випробування.

Як повідомлялося, 27 вересня на військово-морській базі в Балтіморі (штат Меріленд, США) в присутності президента України Петра Порошенка і віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Макаллістера відбулася урочиста церемонія передачі двох катерів класу "Айленд" ( "Island") Військово-морським силам Збройних сил України.

Меморандум про передачу Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко та віце-адмірал Берегової охорони США М.Макаллістер.

Говорячи про отримання Україною двох патрульних катерів, П.Порошенко висловив надію, що ця подія лише початок співпраці Києва і Вашингтона в даному напрямку.

"Cushing" і "Drummond" після виведення зі складу Берегової охорони США в 2017 році перебували в законсервованому стані. Останній доковий ремонт "Cushing" відбувся в 2014 році, а "Drummond" - в 2012 році.

"Drummond" також раніше пройшов модернізацію за програмою "МЕР", в ході якої додатково до загального обсягу ремонтних робіт (доковий ремонт, поточний ремонт пристроїв, механізмів і систем) було проведено оновлення низки ключових вузлів, а також заміни на більш сучасні ключових систем катера.

Зазначимо, що прибуття "Старобільська" і "Слов'янська" в Україну очікується восени цього року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА