08:02 19.07.2019

Іран не має інформації про втрату безпілотника

2 хв читати
Іран не має інформації про втрату безпілотника

Глава МЗС Ірану Джавад Заріф після заяви США про збитий іранський безпілотник заявив, що у Тегерану немає інформації про втрату БПЛА.

"У нас немає інформації про втрату безпілотника", - заявив він журналістам у ООН. Журналісти наполягали на більш розгорнутій відповіді. Один з них запитав: "Може нам вас тут почекати?". Іранський міністр сказав "ні", що викликало сміх у присутніх.

У четвер президент США Дональд Трамп заявив, що корабель ВМС США збив іранський безпілотник в Ормузькій протоці.

Президент США Дональд Трамп в четвер заявив, що корабель американських ВМС збив в Ормузькій протоці іранський безпілотник, який наблизився до нього.

"Сьогодні корабель USS Boxer здійснив захисні дії проти іранського безпілотника", - сказав президент під час виступу, уривок з якого він опублікував у своєму Твіттері.

За його словами, безпілотний літальний апарат був збитий десантним кораблем USS Boxer, так як продовжував зближення, ігноруючи попередження. За словами президента США, літак знаходився в приблизно 900 метрах від американського корабля.

"Безпілотник був негайно знищений", - сказав Трамп, який пояснив, що літальний апарат був настільки близько, що був небезпечним для корабля і його екіпажу.

Відносини між Іраном і США особливо загострилися в останні місяці.

У кінці червня Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) збив американський шпигунський безпілотник над іранської територією - в південній прибережній провінції Хормозган після того, як він порушив повітряний простір Ірану. Пізніше в Міноборони США підтвердили інформацію про знищення безпілотника, проте заявили, що він був збитий в міжнародному повітряному просторі над Ормузькою протокою. Частину уламків літального апарату вдалося знайти іранським військовим.

Трамп у червні назвав дії Ірану проти американського безпілотника великою помилкою. Однак він зазначив, що йому "важко повірити", що Іран міг зважитися збити американський військовий літак, і припустив, що це міг зробити "хтось неконтрольований і дурний".

Після цього Трамп заявляв, що скасував удар у відповідь по Ірану за десять хвилин до планованого часу, так як вважав його невідповідним інциденту з безпілотником.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА