15:25 23.07.2019

Екс-прем'єр Яценюк подав до суду на блогера Шнайдера про захист честі та гідності

2 хв читати
Екс-прем'єр Яценюк подав до суду на блогера Шнайдера про захист честі та гідності

Деснянський районний суд м. Києва відкрив провадження за позовом екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка до блогера Михайла Шнайдера про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляється на сайті суду, 4 липня під час автоматизованого розподілу судової справи між суддями зазначену позовну заяву отримала суддя Деснянського райсуду м. Києва Валерія Бабко.

Підготовче засідання у справі призначено на 15 серпня 2019 року на 10:30 за адресою м. Київ, проспект Маяковського, 5-В, зала №20.

Раніше український блогер Михайло Шнайдер на сторінці в соцмережі Facebook розкритикував проект "Стіна" на російсько-українському держкордоні, на реалізацію якого було виділено кошти з держбюджету. "Це свіжі фото знаменитої "Стіни Яценюка". Тієї самої стіни, на спорудження якої вже виділили понад мільярд гривень. Стовпи й зовсім небагато колючого дроту. Вражає, чи не так, друзі?" - написав блогер.

Як повідомлялося, 13 червня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про передання до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувального акта у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні, що завдало збитків державі на 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Обвинувачення висунуто вісьмом особам: трьом посадовцям Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам.

15 червня Яценюк висловився за завершення реалізації проекту "Стіна" на російсько-українському держкордоні, а "якщо хтось щось вкрав", нехай відповість за законом. "Стіна" має бути добудована. Якщо хтось щось вкрав, нехай сяде. Якщо там ніхто нічого не вкрав, і правоохоронні органи розпочали цю історію як політичну, - нехай відповідають за політичну діяльність", - сказав Яценюк. "Державна прикордонна служба каже: супероб'єкт. Військові кажуть: правильний об'єкт. Звісно, він не захистить від танків. То це не була його мета. Це перша лінія оборони", - заявив Яценюк, додавши, що за таким самим проектом почали облаштовувати кордон із Росією європейські держави, наприклад країни Балтії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА