14:19 24.07.2019

СБУ підозрює українських кінопрокатників у перерахуванні коштів спецслужбам Росії і саботажі українських фільмів

2 хв читати

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за підозрою українських кінопрокатних компаній у перерахуванні коштів спецслужбам Росії і саботажі українських фільмів, передає УП.

Про це йдеться в матеріалах Шевченківського районного суду, оприлюднених в Єдиному реєстрі судових рішень 22 липня.

Згідно матеріалів справи, кримінальне провадження відкрито за зверненням нардепа, ім’я якого не вказується.

"Із звернення народного депутата вбачається, що ринок кінопрокату поділений між "В&Н Film Distribution Company", "Ukrainian Film Distribution", "Kinomania", "Volga Ukraine", "Multi Media Distribution", які щороку отримують у вигляді касових зборів в Україні близько 100 мільйонів доларів США", – йдеться в документах.

Вказано, що зазначені компанії з`явились на українському ринку як дочірні підприємства компаній РФ, мають плідні фінансово-господарські відносини з російськими компаніями, їх кінцевими власниками виступають громадяни РФ.

Наголошується, що ці компанії "приховують свої надприбутки шляхом здійснення фінансово-господарської операцій з суб`єктами господарювання що мають ознаки фіктивності, а також перераховують кошти на адресу російських компаній за прокатні права".

Стверджується, що спецслужби РФ протягом 2014-2016 років "фактично змусили власників компаній, які працюють на ринку кінопрокату України спрямовувати частину своїх прибутків для фінансування дій невстановлених осіб з метою вчинення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації".

Кінопрокатників також звинувачують, що спецслужби РФ використовують їх як агентів впливу в Україні, які диктують умови на ринку кіноіндустрії та саботують просування і показ українських стрічок.

Згідно з матеріалами суду, в липні СБУ попросила суд надати доступ до банківських рахунків кінодистриб'юторів, і суд дав доступ слідчим ГСУ СБУ до документів, що містять банківську таємницю.

Раніше повідомлялося, що активісти громадської ініціативи "Збережемо кінотеатр Київ" подали на розгляд до офіційного сайті Київської міської ради петицію до мера Києва Віталія Кличка та депутатів Київради про збереження Кінотеатру.

"... є обгрунтовані підозри, що легендарний кінотеатр «Київ» буде зачинено. Під загрозою знаходяться: проведення фестивалів кіно, прем’єри українських стрічок, показ артхаузного кіно українського виробництва, тижні Європейського кінематографу", - йдеться в заяві.

Кінотеатр «Київ» входить в мережу кінотеатрів Europa Cinemas та єдиний фестивальний центр міста.

Існує загроза передачі будівлі кінотеатру «Київ» в руки російських бізнесменів, що означає втрату можливості показу українського кіно. А також — ймовірне перетворення його на комерційний кінотеатр або офісний центр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА