15:50 24.07.2019

Правоохоронці викрили діяльність міжнародної нарколабораторії ОЗУ "Хімпром", членів якої раніше затримали за продаж наркотиків в Україні

2 хв читати
Правоохоронці викрили діяльність міжнародної нарколабораторії ОЗУ "Хімпром", членів якої раніше затримали за продаж наркотиків в Україні

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України припинили в Київській області діяльність нарколабораторії, організованої транснаціональною злочинною організацією "Хімпром".

Як повідомляє прес-служба СБУ на сторінці Facebook у середу, в березні поточного року правоохоронці затримали 28 активних членів зазначеного угрупування, які відповідали за роботу в Україні так званих офісів із продажу наркотичних засобів.

Встановлено, що наркоділки з 2014 року налагодили розгалужену мережу з продажу за криптовалюту на території країн колишнього СНД наркотичних засобів через інтернет-сайти і чат-боти в месенджері "Телеграм". Надалі криптовалюта переводилася в готівку, а гроші легалізовувались в Україні.

Під час досудового розслідування встановлено, що керівники злочинного угруповання є громадянами Росії, перебувають у міжнародному розшуку і не припинили свою незаконну діяльність. Зловмисники активно вживали заходів із відновлення мережі з торгівлі наркотичними засобами.

23 липня поточного року правоохоронці викрили та припинили роботу нарколабораторії угруповання в Київській області, в якій щомісяця виготовлялося більше ніж 200 кг наркотиків, які поширювалися колишнім способом.

Оперативники спецслужби також блокували діяльність нового "кадрового офісу" наркоділків, який щодня набирав на "роботу" в РФ близько десяти осіб. Під час слідчих дій правоохоронці затримали шістьох осіб, зокрема двох IТ-фахівців, які технічно забезпечували роботу більше ніж 40 нових учасників злочинної організації, що працюють в різних регіонах України.

Правоохоронці під час роботи знайшли комп'ютерну техніку та мобільні телефони, понад 180 кілограмів готових наркотичних засобів, вартість яких на "чорному" ринку становить майже 5 млн доларів США. Також вилучено дві реактивні протитанкові гранати РПГ-22, чорнові записи та "бухгалтерію" наркоділків.

У СБУ також зазначили, що отримана правоохоронцями інформація свідчить про спробу керівників злочинної організації тиснути на слідство. Встановлено, що вони замовили і профінансували мітинг так званих активістів біля Генеральної прокуратури для компрометації слідчих. Також стало відомо про замовлення через електронні ЗМІ неправдивих статей про нібито "кришування" правоохоронцями діяльності наркосиндикату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА