16:49 29.07.2019

Країни вичерпали ресурси Землі на 2019 рік швидше, ніж будь-коли

2 хв читати
Країни вичерпали ресурси Землі на 2019 рік швидше, ніж будь-коли

Країни в 2019 році вичерпали обсяг поновлюваних ресурсів, який планета може відтворити за рік. Людство в понеділок, 29 липня, витратило весь обсяг природних ресурсів - води, грунту і повітря на 2019 рік і з цього дня починає жити "в борг". Про це повідомив у понеділок канал CNN з посиланням на результати дослідження аналітичного центру Global Footprint Network.

З кожним роком Всесвітній день екологічного боргу настає все раніше і раніше: у 2000 році цей рубіж був пройдений на початку жовтня, в 2013 році - 20 серпня, в минулому році - 1 серпня.

Цього року день екологічного боргу настав на два місяці раніше запланованого терміну. Це найраніша дата за останні 20 років.

Це означає, що людство в даний час використовує природу в 1,75 рази швидше, ніж відновлюються екосистеми нашої планети, пояснила екологічна група, яка знаходиться в США в штаті Каліфорнія.

"У нас є тільки одна Земля - ​​це визначальний контекст людського існування. Ми не можемо використовувати 1,75 частина планети без руйнівних наслідків", - зазначив в повідомленні засновник аналітичного центру Global Footprint Network Матіс Вакернагель.

Глобальна перевитрата проявляється у вигляді зникнення лісів, ерозії грунту, втрати біологічного різноманіття. Все це призводить до зміни клімату і екстремальних погодних умов.

Міністр з питань охорони навколишнього середовища в Чилі Кароліна Шмідт заявила, що основною причиною скорочення дати настання Всесвітнього дня екологічного боргу стало збільшення кількості викидів вуглекислого газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА